Laxröra med pasta
Första gången jag köpt lax sen jag flyttade upp till Luleå. Hur har jag överlevt? Här kommer något gott som kan förgylla vardagen. Eftersom vi det är lax vi pratar om så är priset lite högre, uppskattas ligga på runt 25 kr per portion. Receptet är för 4 portioner.
Ingridienser
400g Lax
400g Pasta
2 st vitlöksklyftor
1 st chillifrukt
150g Kesella
½ paket örtkryddor Provencale
Salt
Svartpeppar
1. Koka pastan. Duh!
2. Pressa vitlöken, kärna ut chiilin och hacka den
3. Skär laxen i bitar och stek den på medelvärme, tillsammans med vitlöken och chillin, tills dess att den är genomstekt
4. Blanda ner Kesella i pannan och strö på kryddorna
5. Låt småputtra i 2 minuter att all Kesella "smälter"
6. Servera med pastan
TIPS: Byt ut Kesellan mot creme fraiche om du vill ha en tjockare röra.
OBS: Peta dig INTE i ögat efter att ha haft med örtkryddorna att göra. Det gör ont som fan
Ingridienser
400g Lax
400g Pasta
2 st vitlöksklyftor
1 st chillifrukt
150g Kesella
½ paket örtkryddor Provencale
Salt
Svartpeppar
1. Koka pastan. Duh!
2. Pressa vitlöken, kärna ut chiilin och hacka den
3. Skär laxen i bitar och stek den på medelvärme, tillsammans med vitlöken och chillin, tills dess att den är genomstekt
4. Blanda ner Kesella i pannan och strö på kryddorna
5. Låt småputtra i 2 minuter att all Kesella "smälter"
6. Servera med pastan
TIPS: Byt ut Kesellan mot creme fraiche om du vill ha en tjockare röra.
OBS: Peta dig INTE i ögat efter att ha haft med örtkryddorna att göra. Det gör ont som fan
Kommentarer
Trackback