Ostfylld fläskfilé inlindad i bacon
Den här rätten var riktigt jävla god och användes för att fira den skrivna fysiktentan 18/3. Lite dyrare då vi kör med fläskfilé men passar perfekt för fredagsmat även för student. Köp det bara när det är extrapris så blir det inte mycket dyrare än kycklingfilé. Krävs inte så mycket ingridienser heller.
Ingridienser
En fläskfilé ca 500g
Bacon 140g
Breost Cantadou vitlök och örter 70g eller ½ paket
Salt
Svarteppar
Bearnaisesås te.x blå band 2 påsar
That's it, mer behövs det inte.
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Rensa fläskfilén från fettremsor och andra "sämre" delar
3. Skär ett snitt längs hela fläskfilén. Djupet ska vara 1/2 - 3/4 av fläskfiléns höjd. Ju djupare desto mer ost kan du fylla på med.
4. Tryck ner osten i springan, och fördela den jämt längs hela fläskfilén
5. Salta och peppra utsidan efter behag
6. Linda in filén med bacon. Var noga med detta då osten kommer svälla och vilja tryckas ut genom baconen och det vill du inte. Dels kan det bränna osten, men filén förlorar också sin saftighet runt detta lilla "hålet"
7. Låt stå galler i mitten av ungen i 25 minuer.
8. Ta ut och servera med klyftpotatis, kroketter, pommes frittes, eller liknande samt bearnaisesås.
TIPS: Häll i lite av "Kockens Piffi Allkrydda" i såsen. Sätter lite extra och starkare smak på bearnaisesås. Brukar alltid göra detta.
Ingridienser
En fläskfilé ca 500g
Bacon 140g
Breost Cantadou vitlök och örter 70g eller ½ paket
Salt
Svarteppar
Bearnaisesås te.x blå band 2 påsar
That's it, mer behövs det inte.
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Rensa fläskfilén från fettremsor och andra "sämre" delar
3. Skär ett snitt längs hela fläskfilén. Djupet ska vara 1/2 - 3/4 av fläskfiléns höjd. Ju djupare desto mer ost kan du fylla på med.
4. Tryck ner osten i springan, och fördela den jämt längs hela fläskfilén
5. Salta och peppra utsidan efter behag
6. Linda in filén med bacon. Var noga med detta då osten kommer svälla och vilja tryckas ut genom baconen och det vill du inte. Dels kan det bränna osten, men filén förlorar också sin saftighet runt detta lilla "hålet"
7. Låt stå galler i mitten av ungen i 25 minuer.
8. Ta ut och servera med klyftpotatis, kroketter, pommes frittes, eller liknande samt bearnaisesås.
TIPS: Häll i lite av "Kockens Piffi Allkrydda" i såsen. Sätter lite extra och starkare smak på bearnaisesås. Brukar alltid göra detta.
Kommentarer
Postat av: Pappa
Helt i min smak.
Trackback